Húsipari üzemek

húsipari üzemek létesítése, bővítése, tervezése

Húsipari cikkek, segédletek

Böngészés a cikkek között

Technológiai tervezés


Élelmiszerüzemek mérete és energiagazdálkodása
Húsüzem, vágóhíd technológiai tervezésének folyamata, lépései
Húsüzem tervezése

Mesterséges intelligencia az élelmiszeriparban


Intelligens élelmiszer-technológia 1. - MÉRÉS

Húsipari pályázatok


A tervezettnél korábban indul az "Élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztése" pályázat!
Társadalmi egyeztetésen a nyárra várt két nagy élelemiszeripari pályázat!
Indul a 2021-2027-es pályázati ciklus!
Pályázat: Élelmiszeripari középvállalatok komplex beruházásainak támogatása
Pályázat: Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban
Pályázat: Mezőgazdasági termékek értéknövelése
Húsipari pályázatok
Hogyan várjuk a pályázati kiírásokat?

Húskészítmények gyártástechnológiája


Zsírsütés, tepertő gyártás
A beef jerky és a biltong
A marhahús érlelése húsüzemben
I. osztályú párizsi gyártása
A pármai sonka
A májkrém húsüzemi előállítása
Virsligyártás
A húsvéti sonka
A szalámi gyártástechnológiája

Vágóüzemek kialakítása


Trichinella laborok
Oválbélyegző vágópontok részére
Sertés-marha vágópontok

Húsfeldolgozó üzemek kialakítása


Kistermelői húsfeldolgozó
Oválbélyegző húsüzemek részére
Exportképes húsüzemek kialakítása
A kolbászgyártó üzem felépítése
Széles termékskálájú kis kapacitású húsüzemek

Hírek, információk


Visszatérnek a vágópontok!
Tájékoztatás
ÉM - Élelmiszeripari-mérnöki tervezés
Fekete Sándor élelmiszermérnök MMK portfolió oldala
Egy húsipari üzem beruházási költségei
Elindult a Húsipari Üzemek.hu

 

Keresés a húsipari cikkek között




A tervezettnél korábban indul az "Élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztése" pályázat!

2021. július 07.

Széthúzták a benyújtási időszakot: korábban indul, de tovább tart.

Amint arról korábbi cikkünkben már írtunk, két fontos élelmiszeripari pályázat került májusban társadalmi egyeztetésre. Azóta mindkettő kiírásra került.

Fontos változás,

hogy az "Élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztése" pályázat benyújtási időszakát a végleges változatban már nem öt, hanem hat szakaszra osztva, valamint egy benyújtási szünet beiktatásával széthúzták:

Első szakasz: 2021. augusztus 18. – 2021. augusztus 31.
Második szakasz: 2021. szeptember 1. – 2021. szeptember 14.
Harmadik szakasz: 2021. szeptember 15. – 2021. szeptember 28.
Negyedik szakasz: 2021. szeptember 29. – 2021. október 12.

Nincs benyújtási lehetőség 2021. október 13. és 2022. január 11. között!

Ötödik szakasz: 2022. január 12. – 2022. január 25.
Hatodik szakasz: 2022. január 26. - 2022. február 8.

Mire kell figyelni?

Tehát nem szeptember 13, hanem augusztus 18! Aki erről elfeledkezik, az az első két szakaszról tisztán lemarad!

Az élelmiszeripari pályázatok értékelése szakaszonként együttesen történik, tehát pl. az első szakasz végén megnézik, hogy 2021. augusztus 31-ig hány és milyen kérelem érkezett be. Tehát teljesen mindegy, hogy augusztus 18-án, vagy augusztus 31-én nyújtjuk be a pályázatot. Az a fontos, hogy a húsipari vagy vágóhídi pályázat a lehető legteljesebb és leghitelesebb módon, korrektül elkészüljön! Persze azért ezt sem érdemes az utolsó pillanatra hagyni, nehogy pl. egy informatikai probléma miatt lecsússzunk a határidőről...

Fontos azt is tudni, hogy legalább 30 nap nyitva tartás utáni túligénylés esetén a teljes pályázatot lezárhatják, ezért érdemes legkésőbb a második benyújtási szakasz végéig (2021. szeptember 14.) elkészíteni és feltölteni pl. a vágóhíd pályázati anyagát. A második szakaszban ugyan már kicsit nehezebb nyerni a szűkebb keret miatt, de jól megírt húsipari pályázat esetén valószínűleg nem lesz probléma.

Hogy a 3. 4. szakasz hogyan alakul, azt majd az első kettő statisztikája fogja eldönteni. Egy dolog biztos: esetleges forráskimerülés miatt ekkortól bármikor lezáródhat a pályázati lehetőség. Az év végi három hónapos benyújtási szünet alatt jó eséllyel legalább előzetes bírálatok, de remélhetőleg végleges eredmények is születnek majd. A 2022-es ötödik és hatodik szakasz sorsát valószínűleg ezek eredményei befolyásolják majd.

Vissza az oldal elejére

Húsipari üzemek tervezésében és kivitelező vállalkozások keresésében a főoldalon talál segítséget.

Vissza a főoldalra