Húsipari üzemek

húsipari üzemek létesítése, bővítése, tervezése

Húsipari cikkek, segédletek

Böngészés a cikkek között

Technológiai tervezés


Élelmiszerüzemek mérete és energiagazdálkodása
Húsüzem, vágóhíd technológiai tervezésének folyamata, lépései
Húsüzem tervezése

Mesterséges intelligencia az élelmiszeriparban


Intelligens élelmiszer-technológia 1. - MÉRÉS

Húsipari pályázatok


A tervezettnél korábban indul az "Élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztése" pályázat!
Társadalmi egyeztetésen a nyárra várt két nagy élelemiszeripari pályázat!
Indul a 2021-2027-es pályázati ciklus!
Pályázat: Élelmiszeripari középvállalatok komplex beruházásainak támogatása
Pályázat: Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban
Pályázat: Mezőgazdasági termékek értéknövelése
Húsipari pályázatok
Hogyan várjuk a pályázati kiírásokat?

Húskészítmények gyártástechnológiája


Zsírsütés, tepertő gyártás
A beef jerky és a biltong
A marhahús érlelése húsüzemben
I. osztályú párizsi gyártása
A pármai sonka
A májkrém húsüzemi előállítása
Virsligyártás
A húsvéti sonka
A szalámi gyártástechnológiája

Vágóüzemek kialakítása


Trichinella laborok
Oválbélyegző vágópontok részére
Sertés-marha vágópontok

Húsfeldolgozó üzemek kialakítása


Kistermelői húsfeldolgozó
Oválbélyegző húsüzemek részére
Exportképes húsüzemek kialakítása
A kolbászgyártó üzem felépítése
Széles termékskálájú kis kapacitású húsüzemek

Hírek, információk


Visszatérnek a vágópontok!
Tájékoztatás
ÉM - Élelmiszeripari-mérnöki tervezés
Fekete Sándor élelmiszermérnök MMK portfolió oldala
Egy húsipari üzem beruházási költségei
Elindult a Húsipari Üzemek.hu

 

Keresés a húsipari cikkek között




Tájékoztatás

2023. október 18.

Új témakör indul: az adatalapú döntés és a mesterséges intelligencia alkalmazása az élelmiszeriparban

Ezúton tájékoztatom a kedves látogatót, hogy 2023 őszén megkezdtem Phd tanulmányaimat és kutatásaimat a MATE Élelmiszertudományi Doktori Iskolájában. Ennek a változásnak egyetlen negatív következménye, hogy az eddiginél is kevesebb időm lesz e honlap karbantartására.

Jó hír viszont, hogy újabb területtel bővül majd szolgáltatásaim köre: mégpedig az MI és az adatalapú gépi döntés alkalmazásával az élelmiszeriparban. A mesterséges intelligencia a mezőgazdaságban már megkerülhetetlen tényező, az élelmiszer feldolgozásban azonban csak nagy ritkán lehet vele találkozni. És hát éppen ez adja a téma jelentőségét.

Azért, hogy a honlap aktualitását fenntartva további értékes tartalmakat tehessek közzé, időközönként itt is publikálni fogok olyan dokumentumokat, melyek a kutatásaim bizonyos részeredményeit foglalják össze, illetve fel fogom ide tölteni az angol nyelvű tudományos folyóiratokba szánt publikációk magyar nyelvű kéziratait is.

Első körben - azaz a legközelebbi alkalommal - részletesen be fogom mutatni a mesterséges intelligencia élelmiszeripari alkalmazásában rejlő lehetőségeket, s hogy miért jelent majd elképesztő versenyelőnyt azok számára, akik bevezetik a termelési döntések támogatására.

Phd disszertációm természetesen nem akadályozza tervezési szolgáltatásaim magas színvonalú végzését, így továbbra is örömmel fogadom ha felkérést kapok élelmiszeripari üzemek technológiai megtervezésére. 

Nagy Tisztelettel:

Fekete Sándor, okleveles élelmiszermérnök

+36 (30) 5379313 

Vissza az oldal elejére

Húsipari üzemek tervezésében és kivitelező vállalkozások keresésében a főoldalon talál segítséget.

Vissza a főoldalra