Húsipari üzemek

húsipari üzemek létesítése, bővítése, tervezése

Húsipari cikkek, segédletek

Böngészés a cikkek között

Technológiai tervezés


Élelmiszerüzemek mérete és energiagazdálkodása
Húsüzem, vágóhíd technológiai tervezésének folyamata, lépései
Húsüzem tervezése

Mesterséges intelligencia az élelmiszeriparban


Intelligens élelmiszer-technológia 1. - MÉRÉS

Húsipari pályázatok


A tervezettnél korábban indul az "Élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztése" pályázat!
Társadalmi egyeztetésen a nyárra várt két nagy élelemiszeripari pályázat!
Indul a 2021-2027-es pályázati ciklus!
Pályázat: Élelmiszeripari középvállalatok komplex beruházásainak támogatása
Pályázat: Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban
Pályázat: Mezőgazdasági termékek értéknövelése
Húsipari pályázatok
Hogyan várjuk a pályázati kiírásokat?

Húskészítmények gyártástechnológiája


Zsírsütés, tepertő gyártás
A beef jerky és a biltong
A marhahús érlelése húsüzemben
I. osztályú párizsi gyártása
A pármai sonka
A májkrém húsüzemi előállítása
Virsligyártás
A húsvéti sonka
A szalámi gyártástechnológiája

Vágóüzemek kialakítása


Trichinella laborok
Oválbélyegző vágópontok részére
Sertés-marha vágópontok

Húsfeldolgozó üzemek kialakítása


Kistermelői húsfeldolgozó
Oválbélyegző húsüzemek részére
Exportképes húsüzemek kialakítása
A kolbászgyártó üzem felépítése
Széles termékskálájú kis kapacitású húsüzemek

Hírek, információk


Visszatérnek a vágópontok!
Tájékoztatás
ÉM - Élelmiszeripari-mérnöki tervezés
Fekete Sándor élelmiszermérnök MMK portfolió oldala
Egy húsipari üzem beruházási költségei
Elindult a Húsipari Üzemek.hu

 

Keresés a húsipari cikkek között




Húsipari pályázatok

2015. július 11.

Milyen pályázatok érhetőek el jelenleg vágóhídi és húsipari fejlesztésekre?

Tanyafejlesztési program 2015

2015. július 7-én a tanyafejlesztési program keretein belül kiírásra került két pályázat: az egyik tanyagazdaságok indítására, a másik tanyagazdaságok fejlesztésére irányul. Szerencsére mindkét esetben pályázhatók baromfi-, vagy nyúl vágására alkalmas kistermelői vágóeszközök (elektromos kábító, véreztető állvány, kopasztógép, zsigerelő asztal, stb...), valamint a hús további feldolgozására alkalmas egyéb eszközök (húsdaráló, keverő, töltőgép, rozsdamentes asztal, stb...).
Ezekre itt ajánlatot is kérhet.

Kistermelői kolbász érlelő

E pályázat kifejezetten alkalmas kolbász érlelő berendezés beszerzésére: Az érlelt kolbászfélék előállításának szinte legfontosabb berendezése az érlelőklíma. Nélküle nagyon nehéz olyan körülményeket (hőmérséklet, páratartalom) teremteni, ami a füstölt kolbász érlelése számára megfelelő lenne. A meleg nyári napok különösen nagy gondot okoznak a kistermelőknek: ilyenkor lehetetlen a száraz kolbász érlelése. Sajnos az érlelőklímák kifejezetten drága berendezések, melyeknek beszerzése a kistermelők számára pályázati támogatás nélkül egyáltalán nem térülne meg. Aki szárazárut állít elő és problémát okoz neki a nyári leállás, annak szinte „kötelező” a kolbászérlelő berendezés pályázati úton történő beszerzése. Ha nem tudja hol lehet ilyen berendezéshez hozzájutni, akkor írjon nekünk, szívesen segítünk.

A pályázatok fontosabb feltételei

A teljesség igénye nélkül: A támogatás maximális összege 3 millió Ft, az intenzitása pedig általában 75%, fiatal gazda esetén pedig 90%. A pályázati dokumentációt 2015. július 15. és augusztus 14. között lehet benyújtani. Pályázni csak olyan magánszemély, őstermelő, egyéni vállalkozó, vagy családi vállalkozó tud, aki tanyagazdaságot üzemeltet és mezőgazdasági tevékenységből származó jövedelme megfelel a kiírásokban szereplő kritériumoknak.

A kiírások és további részletek az alábbi linkeken érhetők el:
TP-2-2015
TP-3-2015

GINOP 1.2 pályázatok

Felmerült a kérdés, hogy a most megjelent GINOP 1.2.1-15 és GINOP 1.2.2-15 pályázatokat fel lehet-e használni vágóhidak, húsüzemek fejlesztésére. Mivel a pályázati felhívás nem teljesen egyértelmű, rákérdeztünk és a következő választ kaptuk: „A Nemzetgazdasági Minisztérium Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárságtól, mint Közreműködő Szervezettől kapott információk alapján amennyiben egy tevékenység végtermékének VTSZ száma szerepel az ANNEX listán, abban az esetben nem támogatható a tevékenység.” Mivel az említett ANEX listában (lásd a GINOP 1.2 pályázati felhívások utolsó mellékletét) minden vágott állat, hús, késztermék, kisütött zsír, tepertő, kolbászféle szerepel, az ezek előállítására irányuló tevékenységek ennek a pályázatnak a keretében sajnos nem támogathatók.

Vissza az oldal elejére

Húsipari üzemek tervezésében és kivitelező vállalkozások keresésében a főoldalon talál segítséget.

Vissza a főoldalra