Húsipari üzemek

húsipari üzemek létesítése, bővítése, tervezése

Húsipari cikkek, segédletek

Böngészés a cikkek között

Technológiai tervezés


Élelmiszerüzemek mérete és energiagazdálkodása
Húsüzem, vágóhíd technológiai tervezésének folyamata, lépései
Húsüzem tervezése

Mesterséges intelligencia az élelmiszeriparban


Intelligens élelmiszer-technológia 1. - MÉRÉS

Húsipari pályázatok


A tervezettnél korábban indul az "Élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztése" pályázat!
Társadalmi egyeztetésen a nyárra várt két nagy élelemiszeripari pályázat!
Indul a 2021-2027-es pályázati ciklus!
Pályázat: Élelmiszeripari középvállalatok komplex beruházásainak támogatása
Pályázat: Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban
Pályázat: Mezőgazdasági termékek értéknövelése
Húsipari pályázatok
Hogyan várjuk a pályázati kiírásokat?

Húskészítmények gyártástechnológiája


Zsírsütés, tepertő gyártás
A beef jerky és a biltong
A marhahús érlelése húsüzemben
I. osztályú párizsi gyártása
A pármai sonka
A májkrém húsüzemi előállítása
Virsligyártás
A húsvéti sonka
A szalámi gyártástechnológiája

Vágóüzemek kialakítása


Trichinella laborok
Oválbélyegző vágópontok részére
Sertés-marha vágópontok

Húsfeldolgozó üzemek kialakítása


Kistermelői húsfeldolgozó
Oválbélyegző húsüzemek részére
Exportképes húsüzemek kialakítása
A kolbászgyártó üzem felépítése
Széles termékskálájú kis kapacitású húsüzemek

Hírek, információk


Visszatérnek a vágópontok!
Tájékoztatás
ÉM - Élelmiszeripari-mérnöki tervezés
Fekete Sándor élelmiszermérnök MMK portfolió oldala
Egy húsipari üzem beruházási költségei
Elindult a Húsipari Üzemek.hu

 

Keresés a húsipari cikkek között




Pályázat: Mezőgazdasági termékek értéknövelése

2015. december 31.

Megjelent a VP-3-4.2.1-15 "Mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőforrás-hatékonyságának elősegítése a feldolgozásban" pályázat!

Végre megjelent egy nagyobb összegű élelmiszeripari beruházásokat is támogató vidékfejlesztési pályázat, melyről összegyűjtöttük a fontosabb tudnivalókat.

A támogatás főbb céljai:

magasabb hozzáadott értékű termékek előállítását támogassa (pl. szalámifélék, érlelt sonkafélék)
kapacitásbővítés
vállalati hatékonyság fejlesztése (vállalati, termelési és termékstruktúra, piacra jutás)

A pályázat által támogatott tevékenységek:

élelmiszergyártás (pl. húsfeldolgozás)
italgyártás
kivéve: hal, bor és takarmány
mezőgazdasági termelőnek nem minősülő vállalkozás esetén kizárólag Anex I. termékek (pl. húsfeldolgozás)

Támogatható vállalkozások:

Olyan mezőgazdasági termelő, akinek Anex I.-re (pl. húsfeldolgozás) irányul a tevékenysége és az utolsó teljes lezárt üzleti évben az árbevétel min. 50%-a mezőgazdasági tevékenységből származott

Egyéb mikro- és kisvállalkozás, akinek van egy teljes lezárt üzleti éve, és kizárólag Anex I. termékeket (pl. élőállat, vágott sertés, marha, baromfi, csontozott hús, húskészítmény, kolbász, szalámi, pármai sonka, stb.) állít elő.

A pályázat által támogatható költségek:

gép-, eszköz-, technológiai rendszer beszerzése
anyagmozgatási, raktározási, csomagolási eszközök beszerzése
épületek
informatika
energiahatékonyságot szolgáló fejlesztések
környezeti terhelést csökkentő fejlesztések
megújuló energia

A támogatás mértéke:

A támogatás összege: max. 500 millió, konzorcium esetén pedig 1,5 milliárd Ft
A támogatás maximális intenzitása: 50%, kivéve a Közép-magyarországi régióban, ahol ez 40%.
Kérhető előleg: a támogatási összeg 50%, de ekkor ennek megfelelő értékű biztosítékot kell letenni.
A projektet minimum 80% összegben meg kell valósítani!

Fontosabb határidők:

Benyújtási időszak: 2016. február 15-től 2018. február 15-ig.
Első értékelési határnap: 2016. április 15. (ezt követően jellemzően 3 havonta van értékelés)
A beruházás saját felelőségre a pályázat benyújtása után azonnal megkezdhető. (A korábban megkezdett projektek nem támogathatók.)
Nyertes pályázat esetén 6 hónapon belül 10%-al el kell számolni.
A fizikai és pénzügyi befejezésre 24 hónap áll rendelkezésre.

További fontos jellemzők (a teljesség igénye nélkül):

Üzleti tervet kell készíteni: 50 millió teljes projektösszeg alatt egyszerűsített üzleti terv, 50 millió fölött pedig részletes üzleti terv benyújtása szükséges
Ha engedélyköteles a beruházás, akkor a pályázat benyújtásához elegendő az engedélyezési eljárás megindítását igazolni és a benyújtott tervdokumentáció másolatát csatolni. A jogerős építési engedélyt az első építéssel kapcsolatos kifizetési kérelem benyújtásáig kell megszerezni. A záró kifizetéshez használatba vételi engedély szükséges.
Építési beruházás esetén az ÉNGY-t (Építési Normagyűjtemény) kell alkalmazni.
Gépbeszerzés esetén max. 2 éve gyártott, először üzembe helyezett gépet lehet vásárolni.
A gépekről 3 független ajánlat kell, vagy ha ez nem lehet, akkor a forgalmazótól kell egy nyilatkozat arról, hogy a gép egyedi gyártású (pl. csőpálya rendszerek)

 

A pályázati kiírást megtekintheti itt.

Vissza az oldal elejére

Húsipari üzemek tervezésében és kivitelező vállalkozások keresésében a főoldalon talál segítséget.

Vissza a főoldalra